Dron Teknolojisi
top of page
Ara

Dron Teknolojisi

Güncelleme tarihi: 10 May 2021



Teknolojinin gelişmesiyle beraber günümüzde dron adını sıkça duymaya başladık. Dron, uzaktan kontrol edilebilen uçak teknolojisi olup insansız hava aracı olarak da adlandırılır.


Dronlar hala toplumlar tarafından tam benimsenmese de geçmişte imkansız görünen birçok engeli şimdiden aştığını görüyoruz. Dronlar, insanların ulaşamayacağı alanlara kolaylıkla erişim sağlamak, zamandan tasarruf etmek ve diğer alternatiflerin verimli performans gösteremediği alanlarda son derece yararlı olduğunu biz insanlara kanıtladı. Dronlar, küresel endüstrilere de önemli ölçüde yarar sağlamaktadır. İş verimliliğini artırmak, üretim maliyetini düşürmek, güvenlik sorunlarını büyük ölçüde gidermek, sağladığı avantajlardan birkaçıdır. Bu insansız araçlar ister uzaktan kumandayla kontrol edilsin ister bir akıllı cep telefonuyla kullanılsın, bulunduğu bölgeden en uzak bölgelere az insan gücüyle ulaşma imkanı sağlar. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde teslimat hizmetleri gibi durumlarda insansız hava araçları fayda sağlayabilir. Bu özellikler askeri, ticari, AR-GE gibi alanlarda dronların kullanımının benimsenmesini sağlamıştır.


Askeri alanda kullanımı günümüz dünyasında birincil haline gelmiştir. "Hedef belirle ve yok et " görevlerinde kullanılan dronlar dünya çapında askeri kuvvetlerin parçası olmuştur. Asker kayıplarını en aza indirdiğinden ülkelere avantaj sağlamaktadır. Aynı zamanda dron teknolojisi üreten ülkeler, olası bir saldırıda karşı ülkenin dronlarının frekanslarını bozarak etkisiz hale getirebilmesini sağlamak için kendi anti-dron teknolojisini de üretiyor.


Yakın bir gelecekte dronların kullanım alanlarının günlük hayatımızda da yaygınlaştığını birlikte görebileceğiz.


Kaynaklar ve İleri Okuma

  • https://www.businessinsider.com/drone-technology-uses-applications


bottom of page