Deltacron Varyantının Doğruluk Payı Var Mı Yoksa Yalnızca Bir Söylenti Mi?
top of page
Ara

Deltacron Varyantının Doğruluk Payı Var Mı Yoksa Yalnızca Bir Söylenti Mi?



Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs Üniversitesi’nden Biyolog Leondios Kostrikis ve ekibi tarafından, Delta ve Omicron varyantının bir birleşimi olan “Deltacron” varyantının ortaya çıktığı öne sürülmüştü.


Ancak dünyanın dört bir yanındaki sağlık uzmanları, Delta ve Omicron'u birleştiren olası yeni bir COVID-19 türünün iddialarına şüpheyle bakıyor. Uzmanlar, Kıbrıs'taki bir araştırma grubu tarafından yeni bir varyant olarak lanse edilen şeyin büyük olasılıkla laboratuvar kontaminasyonunun sonucu olduğunu söylüyorlar.


Deltacron'un haberi sosyal medyada hızla trend olmaya başladığında, küresel sağlık uzmanları sözde yeni varyant hakkında bir endişe uyandırmamak için açıklamalar yaptılar. Dünya Sağlık Örgütü'nün COVID-19 ekibinde doktor olan Krutika Kuppalli, pazar günü Twitter hesabında, Omicron ve Delta'nın süper bir varyant oluşturmadığını ve bunun muhtemelen bir laboratuvar kontaminasyonu sonucu ortaya çıktığını açıkladı.


Bulgularının geçerliliği konusunda artan şüphelere rağmen Kostrikis sonuçlarının kontaminasyon ürünü olmadığı konusunda kararlı olsa da, Kuppalli Deltacron'u yerleşik bir varyant olarak destekleyen kanıtlar ortaya çıkmadan herhangi bir endişe ve panik ortamı yaratmamakta fayda olduğunu vurguluyor.


Kaynaklar ve İleri Okuma

1- https://www.popsci.com/science/health-experts-question-deltacron-variant-existence/

bottom of page